Není kůže jako kůže. Kvalita je investice.

Tak jako u jakéhokoli jiného materiálu, i u kůže existují různé jakosti. Podle čeho si vybrat a jak poznat kvalitní kůži? Na to si odpovíme v tomto článku. V naší společnosti se specializujeme na výrobu vysoce kvalitních kožených opasků a doplňků, které jsou vyrobeny z nejkvalitnější italské kůže, kterou můžete na trhu dostat.
 
DSC07280+
 
Top grain leather, česky vrchní zrnitá kůže, je vrchní vrstva kůže, která je její nejkvalitnější a nejtrvanlivější částí. Tato vrstva kůže je získávána od vrchní části kůže hospodářského zvířete a obsahuje nejvyšší hustotu vláken. Top grain leather je obvykle používána pro výrobu luxusních a trvanlivých kožených produktů, jako jsou kabelky, boty a opasky. Na našich opascích můžete mnohokrát vidět stopy na kůži, jako jsou například vrásky nebo jizvy.
 
DSC07367+

 

Kvalitní pravá kůže bývá opatřena výraznými a detailními prvky, jako jsou například póry a zřetelné stopy po žilách. Když si přivoníte k našim doplňkům, ucítíte příjemnou vůni kůže. Právě díky jistým nedokonalostem na kůži a díky její specifické vůni můžete rozeznat kvalitní kůži, od méně kvalitní.

DSC07392+
 
Kvalitu doplňuje také krásné a precizní obšívání, které zajišťuje odolnost a pevnost opasků a doplňků REDFIR. Prošívání vnímáme jako funkční prvek, který dokáže zvýšit životnost našich produktů, ale také jako designový prvek, díky kterému produkty získávají luxusní vzhled.
 

DSC07398+

Při kvalitní výrobě myslíme také na ekologické dopady. Existují také kožené opasky vyrobené z umělých materiálů, jako jsou polyuretanové nebo PVC materiály. Tyto materiály jsou často používány jako levnější alternativy k pravé kůži. Syntetická náhrada kůže se vyrábí z umělých materiálů, které mohou být škodlivé pro životní prostředí a mohou mít dlouhodobé nežádoucí dopady na lidské zdraví. Kůže, ze které jsou naše doplňky vyráběny, je přirozeným materiálem, který může být zpracováván a recyklován bez zbytečných dopadů na životní prostředí.

DSC07406+

Pamatujte si, že i přes to že je kvalitní pravá kůže dražší než levnější alternativy, tak se vyplatí investovat do vysoce kvalitního výrobku, který bude mít delší životnost a bude vypadat lépe. Kvalitní kůže vám může vydržet dlouhá léta a budete z ní mít při nošení lepší pocit, vzhledem k jejímu vzhledu a příjemné vůni, kterou kvalitní kůže má.