Proč šijeme české opasky z italské kůže?

Naši lokální ekonomiku podporujeme velmi rádi. Z jakého důvodu nepoužíváme i českou kůži, když opasky navrhujeme a vyrábíme zde? Rádi přiblížíme, proč tomu tak je a proč naše současná volba padla právě na kůži z Itálie.
 
krupony koži
 
Česká kožedělná výroba téměř vymizela

Nejde o to, že bychom využívat kůže z české produkce apriori nechtěli. Zádrhel spočívá spíše v tom, že prakticky neexistuje realizovatelná možnost, jak to udělat. 

Z historického hlediska byla česká tradice kožedělné výroby nejsilnější v manufakturách na konci 18. století a během 19. století pokračovala důsledkem průmyslové revoluce v podobě strojového zpracování. Po roce 1989 však kožedělný průmysl postupně upadá, proslulé značky krachují a také bohužel zaniká drtivá většina tuzemských koželužen.

V REDFIR máme na základě testování přesnou představu, jaký druh a kvalita kůže je pro výrobu opasků optimální, aby splňovaly všechny představy a nároky na prvotřídní kožené doplňky. Záleží nám na tom, aby naše opasky byly komfortní a zůstaly krásné i po letech nošení, bez prasklin a vytahaných dírek. 

Není tedy snadné –⁠ a v současnosti snad ani prakticky možné –⁠ sehnat vhodné kůže zde v Čechách, aniž by se výše zmíněné faktory společně se zakázkovým opracováním surové kůže v malé koželužně zásadně nepromítly do ceny hotového opasku a ta se nevyšplhala nad přijatelnou výši.

 

Co vše probíhá v Česku?

Od prvního návrhu opasku až po závěrečnou kompletaci hotového produktu –⁠ vše se děje v tuzemsku. Vede nás k tomu spousta praktických důvodů i náš osobní zájem a motivace. 

Opasky vznikají v lokální dílně s téměř 30letou tradicí kožedělné výroby. Od českých firem pocházejí také naše obaly jako krabičky nebo textilní pytlíky, ty odebíráme z chráněné dílny. Pomáháme tak i lidem s omezenými možnostmi výdělku, což má pro nás další rozměr.

Díky tuzemské produkci můžeme kdykoli zajít osobně do výroby, nalézt nejlepší řešení a mít jistotu, že opasky budou skutečně vyladěné do posledního detailu pro pohodlné nošení.

Obecně i samotné opasky bez dírek zde dříve nebyly vůbec běžné. Tuzemský trh jsme zpestřili inovativním typem produktu, který lidem přináší komfort na denní bázi.

 lepenie koží

Čím si italská kůže dobyla srdce mnoha českých výrobců?

Pátrání po vhodném materiálu na naše opasky nás zavedlo přímou cestou do Itálie. Tamní kůže se pro nás stala synonymem kvality stejně jako už pro spoustu jiných českých i světových firem. 

Italskou kůži nedefinuje jen lokální původ, ale také způsob její produkce. Během svého zpracovávání prochází specifickými procesy, které se zdokonalovaly po stovky let a jsou dnes na velmi vysoké úrovni. 

Díky nim je hotový kožený doplněk měkčí, příjemnější a pohodlnější pro nošení. Zároveň však nabízí pevnost a zvýšenou odolnost proti mechanickému opotřebení. V Česku šijeme z italské kůže vysoce kvalitní pánské i dámské opasky, které vám dlouho vydrží a budou ozdobou každého vašeho oblečení.

šitie opasku